Shinrin-Yoku (Bosbad)

Shinrin-Yoku is wereldwijd een echte trend aan het worden. Vooral in en rond de grote steden is het hip. Maar wat is Shinrin-yoku eigenlijk? Het Japanse woord betekent letterlijk ‘bosbaden’. Een Bosbad is bewust vertragen en via je zintuigen verbinding maken met de natuur. We weten allemaal dat wandelen en de natuur goed is voor je gezondheid. Japanse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar het effect van Bosbaden op de gezondheid. De uitkomst was positief, zelfs spectaculair. Bosbaden blijken een bijzondere helende werking op lichaam en geest.

 

Hoe werkt Shinrin-Yoku?

Het Bosbad is geen normale boswandeling. Het bos is geen entourage maar je geef je je bewust over aan het bos. Je loopt in stilte en je tempo is traag. Je bent 100% aanwezig in het bos, in het hier en nu. Je gebruikt al je zintuigen om te observeren. Je ademhaling is rustig en diep.

 

Wil je ook eens de ontspannende werking van een Bosbad ervaren?

De Buitenpraktijk Coaching biedt een Bosbad als Mindfulness workshop aan en is onderdeel van het Personal Life Coach Programma, specifiek bij burn-out begeleiding.